Jindřich Spěvák
Text dotazu
Dobrý den,
dovoluji si Vás požádat o pomoc v určení autora Kriminálních historek
JINDŘICHA SPĚVÁKA, jestli se opravdu jedná o regionálního autora ze Slaného?
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
prověřili jsme možné biografické i literární zdroje (v elektronické i tištěné podobě), ale téměř žádné informace o Jindřichu Spěvákovi jsme nenalezli. Pouze v souboru "Stopy vedou k odhalení" (Stopy vedou k odhalení kriminální příběhy autorů sobotní přílohy Rudého práva / [František Říha, Jindřich Spěvák]. Praha : Rudé právo, 1984. 160 s. : il. ; 20 cm.) sám autor zmiňuje několik drobností ze svého života: deset let strávil u pohraničních jednotek, byl redaktorem časopisu Stráž vlasti a Bezpečnost, dále také v Rudém právu. Neobjevili jsme však žádnou zmínku ve spojitosti se Slaným.
Možná by Vám mohl pomoci Ústav pro českou literaturu AV ČR (http://www.ucl.cas.cz .
Pro Vaši představu uvádíme některé zdroje, které jsme pro hledání použili:
* Databáze národních autorit NK ČR - http://aleph.nkp.cz/cze/aut
* World Biographical Index Online - placený zdroj dostupný v NK ČR pouze registrovaným uživatelům buď přímo z počítačů NK ČR, nebo prostřednictvím vzdáleného přístupu i mimo budovu knihovny http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3#wbi
* Online zdroje ÚČL - http://www.ucl.cas.cz (Bibliografie české literární vědy, Slovník české literatury, Archiv digitalizovaných časopisů...)
* Lexikon české literatury: : osobnosti, díla, instituce / redigoval Vladimír Forst ... [et al.]. Praha : Academia, 1985-2008. 7 sv. ; 24 cm. SBN 80-200-0797-0 (díl 1. : dotisk : váz.). ISBN 80-200-0345-2 (díl 2. : oubor). ISBN 80-200-0468-8 (díl 2., sv. I : váz.). ISBN 80-200-0469-6 (díl 2., sv. II : váz.). ISBN 80-200-0708-3 (díl 3., sv. I,II : váz.). ISBN 78-80-200-1572-3 (díl 4. : soubor). ISBN 978-80-200-1670-6 (díl 4., sv. I : váz.). ISBN 978-80-200-1671-3 (díl 4., sv. II : váz.)
* Digitální knihovna Kramerius NK ČR - http://kramerius.nkp.cz  a další
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.07.2011 08:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu