Jim Alderson, Crash in the Jungle
Text dotazu
Hledám knihu, která pojednává o leteckém neštěstí na konci roku 1971, přežila pouze jedna dívka, kterou hledal její otec, pravděpodobně se jmenovala Juliana Koepckeová. Nemyslím knihu Já jediná jsem přežila.
Odpověď
Dobrý den,
fatální pád peruánského letadla v oblasti Amazonky o vánocích v r. 1971 přežila 17letá německá dívka Juliane Margaret Koepcke. Příběh přežití a záchrany se stal námětem dokumentu Wernera Herzoga (Wings of Hope) v r. 1999. Italský film z r. 1974 The Story of Juliane Koepcke (alter. název Miracles Still Happen) byl natolik špatný, že ho údajně žádná média neuvedla. O jejím dobrodružství byla napsána kniha pro děti: Jim Alderson vydal v r. 1979 příběh pod názvem Crash in the Jungle. Do češtiny nebyla přeložena.
Viz také dotaz vnašem archivu:
Předmět: Zázraky se dějí - věk postavy
Datum: 01.03.2006 09:02
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.02.2008 18:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu