Je k půjčení časopis Sestra či Florence?
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla jsem se touto cestou zeptat, zda máte k dispozici na půjčení časopis Sestra či Florence, nebo nějaký obdobný se zdravotnickou tématikou. Moc děkuji za odpověď a Váš čas.
Odpověď
Dobrý den,
ve fondu Národní knihovny ČR se nachází obě periodika, které zmiňujete ve Vašem dotazu, tj.:
* Sestra: odborný dvouměsíčník pro zdravotní sestry. Praha: Strategie Praha, 1991- . ISSN 1210-0404.
Periodikum je dostupné od r. 1991 až do současnosti pro prezenční studium v NK ČR
*Florence: časopis moderního ošetřovatelství. Praha: Galén, 2005- . ISSN 1801-464X. Dostupné také z: http://www.florence.cz.
Periodikum je dostupné od r. 2005 až do současnosti pro prezenční studium v NK ČR
Další periodika ve fondu NK ČR dohledáte v online katalogu knihovny, který je dostupný na adrese http://aleph.nkp.cz (báze NKC):
* Ošetřovatelství: teorie a praxe moderního ošetřovatelství. Hradec Králové: Univerzita Karlova, Lékařská fakulta, 1999- . ISSN 1212-723X.
* Zdravotnictví a sociální práce: vědecký časopis: ošetřovatelství - sociální práce - veřejné zdravotnictví. Plzeň: Samosato, 2009- .
* Informace pro lékařské praxe. Praha: Alena Taxová, 2000- . ISSN 1214-486X.
* Komfort: jak zdravotnická technika zlepšuje péči o pacienta. Slaný: Linet, 2004- . Dostupné také z: http://www.linet.cz.
* Kompas: katalog odborné zdravotnické literatury. Praha: Galén, [1998]- . ISSN 1212-9976. Dostupné také z: http://www.galen.cz/idistrik/obchod/vstup.php.
* Lékař a technika: Biomedicínské inženýrství a informatika. Praha: Avicenum, 1970- . ISSN 0301-5491. Dostupné také z: http://www.sbmili.cz/index.php?action=casopis.
* Lékařské listy: prevence - diagnostika - terapie - péče - teorie - praxe: příloha Zdravotnických novin. Praha: Strategie, 1995- .
Pozn.: příloha Zdravotnických novin
* Náš Agel: časopis pro odborníky ve zdravotnictví. Praha: We Make Media, 2007- . ISSN 1802-7350.
* Sesterna: časopis pro sestry a jiné nelékaře. Praha: We Make Media, 2010- . ISSN 1804-5308.
* Svět zdravotnictví. Šumperk: Smart Connections, 2010- .
* Tempus medicorum: časopis České lékařské komory. Olomouc: Česká lékařská komora, 1999- . ISSN 1214-7524. Dostupné také z: http://www.lkcr.cz/tempus-medicorum-353.html.
* Věstník ministerstva zdravotnictví České republiky. Praha: Ministerstvo zdravotnictví České republiky, 1992- . ISSN 1211-0868.
* Zdravotnické noviny: týdeník odborných profesí ve zdravotnictví. Praha: Avicenum, 1952- . ISSN 0044-1996. Dostupné také z: http://www.zdn.cz.
Ve fondu máme také jiná periodika, ovšem ty jsou spíše multioborové (např. právo ve zdravotnictví) nebo naopak již nevycházejí a nevíme, zda byste i o tyto tituly měla zájem. Výše uvedené časopisy a další tituly ve fondu NK ČR dohledáte v již zmíněné bázi NKC na adrese http://aleph.nkp.cz, kde si také můžete dokumenty objednat (pokud jste registrovanou uživatelkou NK ČR).  U titulů naleznete přehled ročníků a informace o jejich dostupnosti. Na téže adrese naleznete také Souborný katalog ČR - periodika, kde můžete dohledat, v kterých dalších knihovnách se časopisy nachází, případně vyhledat další tituly.
Vzhledem k lékařskému zaměření Vašeho dotazu by pro Vás také mohly být zajímavé informační zdroje Národní lékařské knihovny (www.nlk.cz);  knihovna také poskytuje službu Ptejte se knihovny (http://www.ptejteseknihovny.cz/knihovny/narodni-lekarska-knihovna/).
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.05.2013 07:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu