Jan Weiss
Text dotazu
Dobrý den, existuje nějaká monografie nebo studie o
vývoji díla Jana Weisse, která by byla dohledatelná? Jediná, kterou jsem
našla je Jan Weiss od Marešové. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
monografie: MAREŠOVÁ, Veronika. Jan Weiss. V Ostravě : Scholaforum, 1997, je prozatím pravděpodobně jedinou ucelenou publikací věnovanou danému autorovi.
V databázích Ústavu pro českou literaturu AV ČR (http://www.ucl.cas.cz/cs/databaze/bibliograficke-databaze ) ovšem můžete dohledat poměrně velké množství článků, statí, recenzí a dalších zdrojů k osobě i dílu Jana Weisse.
Z bibliografické databáze Ústavu pro českou literaturu AV ČR (Bibliografie české literární vědy (od roku 1961), předmět: Jan Weiss) vybíráme:
* EINHORNOVÁ, Alena.Nejvýraznější představitelé naší vědecké fantastiky. In: Česká literatura. - Roč. 16, č. 2 (duben), s. 216-222. - 1968 http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=CesLit/16.1968/2
* BOGAR, Karel. Dramatická tvorba Jana Weisse. In: Krkonoše - Podkrkonoší. - Sv. 5, s. 244-256. - 1970.
* BOGAR, Karel. Sen v předválečných prózách Jana Weisse.In: Krkonoše - Podkrkonoší. - Sv. 3, s. 284-303. - 1967.
* HEŘMAN, Zdeněk. Napětí mezi snem a skutečností v díle Jana Weisse. In: Plamen. - Roč. 4, č. 5 (květen), s. 50-53. - 1962.
* OPELÍK, Jiří. Jan Weiss : Nar. 10. 5. 1892. In: Kulturně politický kalendář. - Roč. 1962, s. 260-261. - 1961.
* Jan Weiss dnes. In: Z českého ráje a Podkrkonoší. - Sv. 10, s. 109-128. - 1997.
* Některé poznámky k typologii ženských postav v díle Jana Weisse nahlížené skrze typologii fikčních světů jeho textů. In: Česká literatura. - Roč. 47, č. 6, s. 637-644. - 1999.
* BENHART, František. Nad dílem Jana Weisse. In: Tvar. - Roč. 9, č. 16, 17 (5. 10., 19. 10.), s. 24. - 2000.
V řadě Weissových knih jsou uveřejněny doslovy, které se taktéž zabývají dílem tohoto autora. Citace doslovů jsou součástí výše zmíněné databáze.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.07.2011 09:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu