Jan Hajšman, kniha
Text dotazu
Dobry den,prosim,potrebovala bych zjistit,jestli opravdu kniha nekdy vysla a jestli ji ma ve fondu nektera knihovna v CR. Jedna se o tento titul -Dve knizky vezenske literatury/ Hajsman, J.; 1947 Národni Osvobozeni. Dekuji predem za pripadnou odpoved.
Odpověď
Dobry den,
uvedenou knihu Jana Hajšmanajsme nikde nezjistili, neni uvedena v zakladnich soupisech a elektronickych katalozich (Ceska narodni bibliografie, tistena, on-line, baze NKC, SKC, generalni katalog NK CR). Vzhledem k tomu, ze uvedene zdroje jsou vytvareny na zaklade povinneho vytisku, kniha by tu mela byt uvedena. S velkou pravdepodobnosti lze rici, ze nevysla. Nelze to vsak jednoznacne vyloucit, pokud byl napr. maly naklad, kniha byla stazena z prodeje apod. V Ceske narodni bibliografii jsme nasli dve knihy, ktere by nametem odpovidaly (druhy titul by mohl byt prekladem prvniho:
V drápech bestie : Buchenwald / Jan Hajšman ; [kresby v textu: Zdeněk Adla ; kresby z koncentračního tábora: L. Anderle, Mil. Marešová ...]. -- Vydání první. -- Praha : V. Neubert a synové, 1947. -- 352-[XIX] s. : 56 s. obr. příl. ; 8°
The Brown Beast : The Concentration Camp Europe under the Rule of Hitler / By Jan Hajšman ; [Preface by Jan Masaryk ; Translated from the Czech by L.H. Vydra and M.H. Levine]. -- Ist Edition. -- Prague : Orbis, 1948. -- 212-[II] s. ; 8°
Krome toho Narodni osvobozeni podle nasich zaznamu po valce jiz nevydavalo, coz opet muze byt neuplna informace.
Je opravdu nazev, ktery uvadite titulem knihy, nemohl by to byt popis, ktery by se pak hodil na uvedene knihy?
Narodni osvobozeni byly take noviny, ktere vychazely v teto dobe nemuze jit o clanek v nich?
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.11.2007 10:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu