ISSN-L
Text dotazu
Dobrý den,
jak je to nyní v ČR s používáním ISSN-L?
Na stránkách NTK jsem nenašla potřebnou informaci.
Dle aktualizace normy ISO 3297 : 2007 by se už měl/mohl využívat.
Jaká je tedy aktuální situace?
Odpověď
Dobrý den,
skutečně informace o využívání ISSN-L v českém prostředí nejsou dostupné ani na stránkách českého centra ISSN - Národní technické knihovny (https://www.techlib.cz/cs/2844-ceske-narodni-stredisko-issn).
Více informací o ISSN-L se můžete dočíst v článku
Jeřábková, Eva. ISSN-L - novinka 4. revidovaného vydání normy ISO 3297 ISSN. Ikaros [online], 2007, 11(10) [cit. 2011-10-21]. Dostupné z: https://ikaros.cz/issn-l-%E2%80%93-novinka-4-revidovaneho-vydani-normy-iso-3297-issn.
Nalezli jsme článek VLASÁK, Rudolf. Česká informační politika včera a dnes. In ITlib. Informačné technológie a knižnice [online], 2011, č. 01 [cit. 2011-10-21]. ISSN 1336-0779, ISSN-L 1335-793X. Dostupné na WWW: https://itlib.cvtisr.sk/%c4%8cl%c3%a1nky/clanek811/ kde je ISSN-L již uvedeno.
Každopádně Vám doporučujeme s dotazem se obrátit přímo na Národní technickou knihovnu, která vzhledem k pozici národního centra ISSN v ČR je pro tuto otázku mnohem povolanější než Národní knihovna ČR: https://www.techlib.cz/cs/.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
31.01.2012 10:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu