ISBN
Text dotazu
Má každá publikace ISBN a jak lze zjistit? Prosím o radu, jak naleznu ISBN u starších knih? (př. nemohu zjistit: Krylov, I.A., Bajky, Praha, Lidové nakladatelství, 1973).
Odpověď
Systém ISBN byl v ČR, tehdy ČSSR zaveden až od roku 1989, tedy knihy před tímto datem kód ISBN nemají. Informace o ISBN na našich stránkách:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=weba_oma.html.
Konkrétní dotazy týkající se ISBN můžete zaslat na adresu: isbn@nkp.cz.
Doporučujeme případně také využít terminologickou databázi NK:
http://sigma.nkp.cz - báze KTD.
Po r. 1989 by mělo být ISBN součástí bibliografického záznamu a v elektronických katalozích je možné vyhledávat i podle ISBN.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.01.2008 15:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu