Informace z denního tisku
Text dotazu
zpráva z 8.6.1947 v Lidových novinách, příp. Rudém právu o srážce vlaků v pražském (Vinohradském) tunelu. Nehoda se stala 7.6.1947.
Odpověď
Dobrý den,
o železničním neštěstí na Wilsonově nádraží 7.6.1947 psalo Rudé právo hned druhý den po nehodě v nedělním vydání Rudého práva na straně 1 v článku Velké železniční neštěstí na Wilsonově nádr. 7 mrtvých a 6 těžce raněných a v úterý 10.6.1947 v článku Příčiny železničního neštěstí ve vinohradském tunelu na straně 1.
Lidové noviny v tomto roce nevycházely.
(Lidové noviny. Brno : Vydavatelské družstvo lidové strany v Brně, 1893-1945, 1948-1952). Místo nich byly Svobodné noviny a tam byl uveřejněn článek 8.6.1947 na straně 3 s názvem Srážka vlaků ve vinohradském tunelu.
Články jsou v digitální podobě v Národní digitální knihovna v systému Kramerius na www.nkp.cz.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.12.2013 10:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu