Informace o bydlištích novináře Karla Kyncla
Text dotazu
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou ohledně Karla Kyncla, zpravodaje a publicisty, který žil v letech 1927 a 1997. Potřebovala bych zjistit informace, o tom kde za svého života v ČR bydlel. Pokud možno přesné adresy bydlišť. Je to prosím možné zjistit ze zdrojů, které vlastní knihovna? Informace potřebuji do kurzu vedeného na Univerzitě Karlově.
Předem moc děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
doporučujeme přečíst si knihu POKORNÝ, Milan. Karel Kyncl život jako román. Praha: Radioservis, 2005., která obsahuje informace, které Vás zajímají.
S. 17: "Kdybyste projížděli Žebrákem...řadu nízkých domků...Jeden z nich, ten se čtyřmi schůdky, s číslem popisným 185, je spojen s Karlovým dětstvím..."
S. 15: "...do jednoho takového čerstvě uprázdněného domku v Herbenově ulici číslo 629 přišli Kynclovi v červenci 1938...." (Hostivař)
S. 69: 1951 - byt Jiřininy sestry blízko porodnice v Londýnské ulici; Perunova na Vinohradech, tmavý provizorní byt; než šla dcera Irena do školy - ulice Lounských (rozhraní Nuslí a Pankráce), byt má teď paní Jiřina a pořádá tam manželovu pozůstalost.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2012 13:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu