indické zvyklosti, Indie
Text dotazu
Dobrý den,prosím o informace o zvyklostech indického národa. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
tradice Indů jsou silně provázány s tradicemi hinduismu.
O událostech a zvycích v životě příslušníků tohoto národa se dočtete např. v knize:
Preinhaelterová, Hana, Hinduista od zrození do zrození. Vyd. 1. Praha : Vyšehrad, 1997. ISBN 80-7021-211-X
Waterstone, Richard. Duchovní svět Indie. Vyd. 1. Praha : Knižní klub : Práh, 1996. ISBN 80-85809-46-X
Ahmad, Háfiz Mansúruddín. Tajemná Indie? : Indie, jak ji vidí Ind. Praha : Evropský literární klub, 1941
Existuje i několik cestopisů, které poutavou formou přibližují zvyky a způsob života Indů: Např. Tarabusová, Zuzana, Jak voní Indie. 1. vyd. Praha : Olympia, 2005. ISBN 80-7033-897-0 (váz.)
Jazairiová, Pavla, V Indii. 1. vyd. Praha : Radioservis, 2003. ISBN 80-86212-34-3
Herold, Erich, Indie zblízka. Praha : Orbis, 1960
Základní informace naleznete na internetových stránkách:
http://www.hedvabnastezka.cz/z/as/Indie/Lide_zvyky_nabozenstvi
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.12.2007 14:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu