Impakt faktor
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o radu, kdy bych mohla dohledat starší impakt faktory k vědeckým
časopisům, týkající se parazitologie. Zajímal by mě IF u časopisu:
Folia Parasitologica (rok 1983,1984,1987, 1989,1990) Helminthologia (rok
1989) Journal of Helminthology (rok 1990) Acta Veterinaria Brno (r.1990) Na
internetu jsem našla pouze IF od roku 1998.
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
impakt faktor začal být pravděpodobně zveřejňován od roku 1973 (informace v článku Journal Citation Reports http://www.ikaros.cz/node/1280 ). Nejdřívě údaje vycházely v papírové podobě, později začaly být vydávány v elektronické podobě na CD-ROM (nalezli jsme i formát na mikrofiších) a nyní přes webovské rozhraní jako součást Web of Knowledge.
Tištěnou verzi jsme se snažili dohledat v katalozích a bázích dostupných na adrese http://sigma.nkp.cz/F/ (jmenovitě NKC, SKC, SKCP, KKL), procházeli jsme také naskenovaný katalog KATIF ( http://katif.nkp.cz/ ). Výsledky dle SKC jsou následující:
* Science Citation Index. Journal Citation Reports. Philadelphia : Institute For Scientific Information
- záznamy v těchto knihovnách
-NK ČR Praha
Roky: 1965-69,81-82,84
- exempláře zde však nejsou
-KNAV Praha, sign. I C 7
Roky: 1990-97
-NLK Praha
Roky: 1966-69
-STK Praha
Roky: 1965-66
-Moravská zemská knihovna Brno
Roky: 1969
Bereme-li v úvahu hraniční rok ve výše uvedeném článku, poslední tři knihovny by tak měly mít ve svém fondu poze citační rejstříky.
Procházeli jsme také portál ISSN (http://portal.issn.org/cgi-bin/gw/chameleon) , kde jsme získali po zadání dotazu "Journal citation" následující výsledky (hodící se roky pro Váš dotaz):
* SCI journal citation reports (variantní název:Science citation index, journal citation reports). Philadelphia : Institute for Scientific Information, c1978-c1989. ISSN 0161-3170 .
* SSCI journal citation reports (variantní název: S.S.C.I., journal citation reports). Philadelphia : Institute for Scientific Information, c1978-c1989. ISSN 0161-3162 .
* Journal citation reports on microfiche (Science ed.). [Philadelphia, Pa. : Institute for Scientific Information]. 199u / 9999 current. ISSN 1524-5047 .
* Journal citation reports on microfiche (Social science ed.). [Philadelphia, Pa. : Institute for Scientific Information]. 199u / 9999 current. ISSN 1524-5055.
* Science citation index. Journal citation reports. Printed guide to the microfiche edition of the SCI JCR. Philadelphia, PA: Institute for Scientific Information. 1989 / 9999 current. ISSN 1063-3073.
* Social sciences citation index. Journal citation reports. Printed guide to the microfiche edition of the SSCI JCR. Philadelphia, PA : Institute for Scientific Information, c1991- .1989 / 9999 current. ISSN 1063-3065.
Bohužel v našich fondech se nenachází papírová podoba JCR, proto Vám nemůžeme impakt faktor za požadované roky vyhledat.
S dotazem Vám doporučujeme obrátit se na knihovnu Akademie věd ČR (http://www.lib.cas.cz ). Podle SKC se v jejich fondu nachází Science Citation Index. Journal Citation Reports a na stránkách služeb knihovny http://www.lib.cas.cz/cs/sluzby/resersni-sluzby  je nabízená služba vyhledávání impakt faktoru i z tištěné verze. Knihovna taktéž poskytuje službu Ptejte se knihovny.
Pro další informace můžete také kontaktovat Knihovnu kihovnické literatury (http://knihovnam.nkp.cz/sekce.php3?page=04_knihovna_knihovnicke_literatury.htm) .
Doufá me však, že Vám pomohou kolegové v knihovně AV ČR dle avizované služby.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.01.2009 14:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu