Igor Vsevolodovič Možejka (Kir Bulyčov), překlady do češtiny
Text dotazu
Kolik knih od Igora Vsevolodoviče Možejka (Kir Bulyčov) ze série Alenka z planety Země (Děvčátko,kterému se nestane nic zlého; Alenka z planety Země; Alenčiny narozeniny; Milión alenčiných dobrodružství; Neposeda; Vezňové Jamagiri-Maru; Gaj-do) vyšlo v ČR? Děkuji
Odpověď
Podle našich informací byly v českém jazyce vydány tyto povídky Igora Vsevolodoviče Možejka (Kira Bulyčova) ze série o Alence (uvádíme i zkrácené verze):
Děvčátko, kterému se nestane nic zlého (vyd. 1976 - 1977) Девочка, с которой ничего не случится.
In: Ohníček (Praha). — 1976. — Č. 18. — S. ??; Č. 23-24. — S. ??; 1977. — Č. 8. — S. ??; Č. 14. — S. ??.
Děvčátko, kterému se nestane nic zlého (vyd. 1977) Девочка, с которой ничего не случится. pod českým názvem Holčička ze Země] /il. L. Perlikov
In: 100 + 1 (Praha). — 1977. — Č. 9. — S.. 59-62.
? neznáme přesný český název (vyd. 1979) Путешествие Алисы.
In: Ohníček (Praha). — 1979. — Č. 1-24
Alenka z planety Země (vyd. 1985)
ДЕВОЧКА С ЗЕМЛИ [Чешск. — ALENKA Z PLANETY ZEMĚ] / Kir Bulyčov; il. J. Malák; přel. P. Weigel. — Praha: Svoboda, 1985. — 183, [1] s.: il.
Obsahuje:
Девочка, с которой ничего не случится [Děvčátko, kterému se nestane nic zlého]: Příběhy ze života malého děvčátka z 21. století, zaznamenané jejím otcem. — S. 9-29.
Путешествие Алисы [Alenčino putování]: Fantastický román. — S. 31-183.
Alenčíny narozeniny (vyd.
ДЕНЬ РОЖДЕНИЯ АЛИСЫ [ALENČINY NAROZENINY] / Kir Bulyčov; il. J. Malák; přel. P. Weigel, J. Týč. — Praha: Svoboda, 1987. 247 s.; (Členská knižnice).
Obsahuje:
День рождения Алисы [Чешск. — Alenčiny narozeniny]. — S. 7-65.
Сто лет тому вперед [Чешск. — Za sto let]. — S. 67-247.
Gaj-do
Гай-до průběžně v Květy (Praha). — 1987.
Milión Alenčiných dobrodružství
МИЛЛИОН ПРИКЛЮЧЕНИЙ [MILIÓN ALENČINÝCH DOBRODRUŽSTVÍ] / Kir Bulyčov; il. J. Malák; přel. J. Týč. — Praha: Svoboda, 1989. — 222, [2] s. (Členská knižnice). — ISBN 80-205-0084-7.
Obsahuje:
Миллион приключений [Milión Alenčiných dobrodružství]. — S. ?-???.
Informace jsme čerpali z bibliografie gora Vsevolodoviče Možejka (Kira Bulyčova), volně dostupná na:
http://www.rusf.ru/kb/bibliogr/bibl_kb_pbkb-razdel-1-1-cheshskij-utf8.htm
Dokumenty jsme také ověřili v souborných elektronických katalozích.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.02.2008 09:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu