I. Hermann - Otec Kondelík a ženich Vejvara
Text dotazu
Dobrý den, moc prosím, zda by bylo možné vyhledat
recenci uvedeného díla.
Odpověď
Dobry den,
dobova recenze knihy I. Hermanna Otec Kondelik a zenich Vejvara se nachazi v Literarnich listech (Literarni listy, 20, 1898/99, s. 229 - 230).
Toto cislo Literarnich listu je jiz dostupne v digitalni podobe v databazi Kramerius (http://kramerius.nkp.cz). Ovsem, jako u ostatnich periodik vydanych po r. 1880, i pristup k tomuto vydani Literarnich listu je chranen autorskym zakonem - z dokumentem tak muzete pracovat pouze na pocitacich v Narodni knihovne (napr. ve studovne Referencniho centra, o jehoz provozni dobe se dozvite na strankach http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Provozni_doba&submenu3=65), pripadne v jine instituci, ktera vlastni licenci na poskytovani baze Kramerius v plnem rozsahu.
Dalsi odkazy na dobovou kritiku Hermannova dila zrejme najdete v knize:
Mocna, D.: Pripad Kondelik : Epizoda z estetiky kazdodennosti. Praha:
Univerzita Karlova v Praze Nakladatelstvi Karolinum, 2002
Mozna pro Vas budou zajimavy i rozhovor s autorkou a recenze teto monografie, ktere vysly v casopise Tvar (Tvar, roc. 13, c. 12 (13. 6.
2002)). Toto cislo si muzete prohlizet volne na internetu v Digitalizovanem archivu casopisu Ustavu ceske literatury AV CR, na adrese http://archiv.ucl.cas.cz/?path=Tvar/2002.
Zdroje:
http://sigma.nkp.cz/cze/anl
Univerzita Karlova v Praze Nakladatelstvi Karolinum, 2002
http://kramerius.nkp.cz
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.05.2008 12:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu