hledani pribuznych
Text dotazu
dobry den,hledam momentalni jmeno obce( Bratschitz )domnivam se,ze se naleza
v okr. Kutna hora.domnivam se,ze jsou to Bratčice,nevim jak tuto informaci
mohu jinym zpusobem ziskat.Děkuji vam velice za jakou koliv informaci.s
pozdravem
Odpověď
Dobrý den,
prameny potvrzují, že německý název /"Bratschitz"/ byl používán pro dnešní Bratčice u Čáslavi (oba dva názvy se objevují v Berní rule 1652-1796).
Ovšem tento název byl používán i pro jiné obce (Bratřice u Pelhřimova, Bračice u Židlochovic na Moravě a možná i další).
Zdroje:
Profous, A.: Místní jména v Čechách: jejich vznik, původní význam a změny. Praha: Česká akademie věd a umění v Praze, 1949
http://bmsj.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=517&Itemid=3&lang=de
http://de.wikipedia.org/wiki/Bratschitz
Ottův slovník naučný: ilustrovaná encyklopaedie obecných vědomostí. Praha: J. Otto, 1888-1909
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.06.2008 11:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu