Histrorie zdravotního pojištění v ČR
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o informaci v jakých knihách mohu najít historii a vývoj zdravotního
pojištění v ČR od první republiky po současnost. Předem moc děkuji
Odpověď
Dobrý den,
obdobný dotaz jsme již nedávno v rámci služby Ptejte se knihovny řešili, odpověď včetně doporučené literatury naleznete v archivu Ptejte se knihovny
- http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/historie-zdravotnich-pojistoven-v-cechach/ .
Další informace byste mohla nalézt v následujících textech:
* NIKLÍČEK, Ladislav. Systém veřejného zdravotnictví a nemocenského pojištění za první Československé republiky. Praha : Lidová univerzita Akademie J.A. Komenského 1994. 28 s.
* GAJDÁČEK, Jaromír. Vývoj pluralitního systému veřejného zdravotního pojištění v České republice a současnost. Zdravotnictví a právo. ISSN 1211-6432. Roč. 7, č. 3 (2003), s. 2.
* NIKLÍČEK, Ladislav. Čeští lékaři a povinné nemocenské pojištění v letech 1888-1938. Moderní dějiny 1, 1993, s. 69-97. online na http://www.sasp.cz/novinky/26102001.htm
* NIKLÍČEK, Ladislav. Historie provokující současnost aneb Proměny nemocenského pojištění v letech 1888-1938. Dějiny a současnost. 15, 1993, č. 2, s. 24-28.
* MEDKOVÁ, Marta. Rozvoj pojišťovnictví a Česká pojišťovna, a.s. Vlastivědné listy. 21, 1, (1995), s. 18-19
* HÁVA, Petr. Vývoj institucionálního rámce veřejného zdravotního pojištění v ČR v 90. letech. In: Institucionalizace (ne)odpovědnosti : globální svět, evropská integrace a české zájmy. 2, Proměna české společnosti. Praha : Karolinum, 2001. s. 400-418
* MĚCHÝŘ, Jan. Stát Jánošík aneb ohlédnutí za sociálním státem. In: Historik v soudobých dějinách : Milanu Otáhalovi k osmdesátým narozeninám. Praha : Ústav pro soudobé dějiny AV ČR, 2008. s. 165-176
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.01.2009 18:43
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu