historie ulice
Text dotazu
Dobry den, zajimala by me historie ulice Budecska, pozdeji prejmenovana na ulici Medeneckou v Praze 8 Dolni Chabry. moc dekuji
Odpověď
Dobrý den, současné pojmenování ulice bylo odvozeno od názvu vesnice Měděnec na Chomutovsku (http://www.medenec.cz/info.htm). Do roku 1971 nesla ulice název Budečská, dle starobylého přemyslovského hradiště poblíž Zákolan u Kladna (http://cs.wikipedia.org/wiki/Bude%C4%8D_(hradi%C5%A1t%C4%9B)). V Budečské ulici stávala první škola v Chabrech.
Více informací o historii pražské části Dolní Chabry nabízí publikace:
* Dolní Chabry / Jaroslava Krákorová ... [et al.]. 1. vyd. Praha : Městská část Dolní Chabry, 2006. ISBN 80-239-7114-X.
Zdroj informací:
*  Pražský uličník : encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. 1.díl (A-N). 1. vyd. Praha : Libri, 1997. ISBN 80-85983-23-0.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.06.2009 13:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu