Historie států
Text dotazu
Dobrý den, mohli by jste mi prosím doporučit knihu/knihy které shrnují novodobou historii současných států Světa? Ideálně bych si představoval knihu-encyklopedii, kde by ke každému státu byl popsán politický, ekonomický a demografický vývoj daného státu od roku cca 1900 po současnost s odkazy na další podrobnější literaturu. Děkuji za pomoc.
Odpověď
Dobrý den, bohužel jsme nenalezli publikaci plně odpovídající Vašim požadavkům, nejvíce se jim blíží např. tituly:
* LIŠČÁK, Vladimír. Státy a území světa. 3., aktualiz. a dopl. vyd. Praha : Libri, 2009. 895 s., [32] s. barev. obr. příl. : il. ; 21 cm. ISBN 978-80-7277-414-2 (váz.) : Kč 950,00.
* CHRISTOPHER, A.J. The atlas of states : global change 1900-2000. Chichester : Wiley, c1999. -- xi, 274 s. : mapy ; 27 cm. ISBN 0-471-98613-5 (váz.)
* světová politika -- 20. stol. * světové dějiny -- 20. stol. * státní hranice -- dějiny -- 20. stol.  * přehledy * atlasy
* ZWETTLER, Otto. Lexikon zemí 2003.  Praha : Fortuna Print, 2002. 503 s. : barev. il., mapy, portréty ; 21 cm. ISBN 80-7321-038-X (váz.).
Dále byste mohl využít následující publikace:
* Svět v číslech 2009. Praha ; Litomyšl : Paseka, 2009. -- 256 s. ; 20 cm. ISBN 978-80-7185-969-7 (váz.)
* obyvatelstvo -- země světa -- 2001-2010 * životní úroveň -- země světa -- 2001-2010 * kvalita života -- země světa -- 2001-2010 * země světa -- hospodářské poměry -- 2001-2010 * země světa -- sociální poměry -- 2001-201* statistiky * příručky
* State of the world : a Worldwatch Institute report on progress toward a sustainable society. -- 1984-. -- New York : Norton, c1984-. --    sv. : il. ; 25 cm. ISSN 0887-364X
* hospodářské dějiny -- 1990-  * trvale udržitelný rozvoj * environmentální politika * hospodářská politika * populační politika * mezinárodní spolupráce * země světa * sborníky * ročenky
* ARON, Raymond. Historie XX. Století. Praha : Academia, 1999. -- 869 s. ; 24 cm. ISBN 80-200-0778-4 (váz.)
* MITCHELL, B.R. International historical statistics. Europe 1750-2005. Basingstoke : Palgrave Macmillan, 2007. -- xxi, 1068 s. ; 29 cm. ISBN
978-0-230-00516-7 (soubor)   ISBN 0-230-00516-0 (chyb.). -- ISBN
978-0-230-00514-3 (svazek : váz.)   ISBN 0-230-00514-4 (chyb.)
* MITCHELL, B.R. International historical statistics. Americas 1750-1993. Basingstoke : Macmillan, 1999. -- xv, 830 s. ; 28 cm ISBN 0-333-72689-8 (váz.)
* MITCHELL, B.R. International historical statistics. Africa, Asia & Oceania 1750-1993. Basingstoke : Macmillan, 1999. -- xix, 1113 s. ; 28 cm. ISBN 0-333-72691-X (váz.)
* ŽÍDEK, Libor. Dějiny světového hospodářství. Plzeň : Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2007. 391 s. : il. ; 23 cm. ISBN 978-80-7380-035-2 (brož.)
* světová ekonomika -- 19.-20. stol. * hospodářské dějiny -- 19.-20. stol.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200707/contents/nkc20071718561_1.pdf
Všechny výše uvedené dokumenty je možné nalézt v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc), údaje o možnostech výpůjčky jsou dostupné pod ikonkou Exempláře.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.09.2009 17:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu