Historie Slovenské národní knihovny
Text dotazu
Dobrý den, hledám základní informace o historii Slovenské národní knihovny, bohužel nemohu žádné najít - ani na internetových stránkách knihovny. Děkuji za pomoc.
Odpověď
Historie Slovenske narodne kniznice je spjata s historii Matice slovenske. O Matici vyslo nekolik knih, napr.:
Matica slovenska. Dejiny a pritomnost. Tomas Winkler, Michal Elias a kol.
Martin: Matica slovenska, 2003.
Ceska bibliografie. Sbornik stati a materialu. Sv.26. Praha: Statni knihovna CSR, 1989.
MRUSKOVIC, Viliam: Matica slovenska. Sprievodca. Martin: Matica slovenska, 1988.
Pokud mate zajem o SNK, je treba si knihy a materialy prostudovat osobne.
O SNK v Bratislave jsou na nize uvedenych adresach na webu tez urcite informace k volnemu stazeni http://referaty.atlas.sk/slovencina_a_cestina/literatura/5182/
http://referaty.atlas.sk/slovencina_a_cestina/literatura/5182/?sort=&order=& .
Na stránkách SNK najdete informace o historii zde.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.02.2008 12:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu