Historie pekařství
Text dotazu
Prosím jsou ještě jiné informace o historii
pekařství všeobecně nežli v knize Historie pekárenství v Českých zemích od
Dagmar Broncové.
Velice děkuji za pomoc
Odpověď
Dobrý den,
k tématu historie pekařství či pekárenství na našem území jsme nalezli pouze dokumenty, které jsou úžeji zaměřené, možná však pro Vás budou některé z nich užitečné:
Z elektronického katalogu NK ČR (báze NKC) - http://sigma.nkp.cz/cze/nkc:
CTIBOR, Josef. Poměry dělnictva pekařského. V Praze : Josef Ctibor, 1891
(J.B. Pichl a spol.). -- 50 s. ; 16 cm.
* životní úroveň * dělnické hnutí * dělníci -- sociální postavení * pekařství -- Česko* studie
Z článkové databáze Články v českých časopisech, novinách a sbornících (báze
ANL) - http://sigma.nkp.cz/cze/anl:
KUTTELVAŠER, Zdeněk. Strojní vybavení pekáren koncem 19. století :
Ikonografický materiál jako doklad technického rozvoje. 4. In: Věda, technika a my Praha 1210-0897 Roč. 53, č. 1 (200001), s. 30-31 54:1 200001
Z katalogu Zemědělské a potravinářské knihovny (http://aleph.uzpi.cz/):
STANĚK, Josef. Ukrojte si u nás : kapitoly z dějin chleba.  Praha : Práce, 1989. -- 283 s. : obr., tab. ; 21 cm. -- (Astra). ISBN 80-208-0312-2.
Z databáze Zemědělské a potravinářská bibliografie
(http://aleph.uzpi.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=uzp02):
-jm. Pekárny v Čechách a na Moravě před padesáti lety. In: Pekař Cukrář. -- ISSN 1213-2403. -- Roč. 17, č. 7 (2007), s. 19
VOKOUN, Bohuslav. Stavovské organizace pekařů v minulosti - členství, povinnosti a pravomoci.
Část 1: In: Pekař Cukrář. -- ISSN 1213-2403. -- Roč. 12, č. 7, (2002), s.
16-17
Část 2: In: Pekař Cukrář. -- ISSN 1213-2403. -- Roč. 12, č. 8, (2002), s.
22-23
Část 3: Pekař Cukrář. - ISSN 1213-2403. - Roč. 12, č. 9, (2002), s. 15-16
Část 4: Pekař Cukrář. - ISSN 1213-2403. - Roč. 12, č. 10, (2002), s. 16-17
Část 5: Pekař Cukrář. - ISSN 1213-2403. - Roč. 12, č. 11, (2002), s. 15-16
Část 6: Pekař Cukrář. - ISSN 1213-2403. - Roč. 12, č. 12, (2002), s. 18-19
Část 7: Pekař Cukrář. - ISSN 1213-2403. - Roč. 13, č. 1, (2003), s. 16-17
Část 8: Pekař Cukrář. - ISSN 1213-2403. - Roč. 13, č. 2, (2003), s. 17-18
Část 9: Pekař Cukrář. - ISSN 1213-2403. - Roč. 13, č. 3, (2003), s. 16-17
Část 10: Pekař Cukrář. - ISSN 1213-2403. - Roč. 13, č. 4, (2003), s. 18-19
Část 11: Pekař - Cukrář. - ISSN 1213-2403. - Roč. 13, č. 3, (2003), s. 19-20
Část 12: Pekař Cukrář. - ISSN 1213-2403. - Roč. 13, č. 6, (2003), s. 24-25
Část 13: Pekař Cukrář. - ISSN 1213-2403. - Roč. 13, č. 7, (2003), s. 25-26
Část 14: In: Pekař Cukrář. -- ISSN 1213-2403. -- Roč. 13, č. 8, (2003), s.
25-27
K vyhledávání jsme použili také bibliografické databáze Historického ústavu AV ČR (http://biblio.hiu.cas.cz), zde jsme však žádný vhodný zdroj nenalezli. Další relevantní prameny by mohly být obsaženy také v bibliografii samotné publikace, kterou jste zmínila.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
31.08.2009 14:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu