historie obce Dobromilice
Text dotazu
Rád bych zjistil jestli existují nějaké záznamy o obci Dobromilice. Zvláště pak mě zajímá 13. až 17. století a období od roku 1870 - 1945.
Odpověď
Dobrý den, informace o historii obce Dobromilice naleznete v publikacích, které jsou pro registrované uživatele dostupné v Referenčním centru NK ČR:
AUGUSTIN, Josef. Velká encyklopedie měst a obcí ČR. [ilustrace Peter Makarius, Václav Hrůza, Jan Věchet]. Vyd. 1.. Sokolov : Arbor ; Praha : Knižní klub, 2001. 992 s. ISBN 80-242-0565-3
KUČA, Karel. Města a městečka v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, 1.díl A-G. 1. vyd.. Praha : Libri, 1996 . ISBN 80-85983-13-3
Pokud Vás zajímají spíše archivní materiály z Vámi uvedených období, doporučujeme Vám kontaktovat Obecní úřad v Dobromilicích, zda vlastní kroniky či jiné materiály pojednávající o historii a historických pramenech, kontaktní adresa na obec http://www.dobromilice.cz/ .
Dále existují archivy pojednávající o různých oblastech života v Dobromilicích, které jsou uložené převážně ve Státním okresním archivu Prostějov.
Seznam těchto archivů spolu s jejich popisky a dostupností najdete zde.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.12.2007 16:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu