historie knihovnického školství
Text dotazu
Dobrý den, pracuji ve vzdělávací instituci a chtěla bych se zeptat na knihovnické školství v Rakousku-Uhersku, respektive u nás před první světovou válkou a české knihov. školství do roku 1948. Mnohokrát děkuji za odpověď.
Odpověď
Bohužel tématika dotazu je natolik široká, že jeho kvalifikované zodpovězení by vyžadovalo zpracování samostatné studie - tento typ služby naše knihovna neposkytuje. Můžeme vám ale nabídnout zpracování rešerše na toto téma v naší dokumentografické bázi dat. Dovoluji si zároveň upozornit na to, že pokud téma zpracováváte v rámci nějakého typu školní či vysokoškolské práce (ročníkové, diplomové apod.), je samostatné vypracování rešerše součástí zadání - pro tento účel nejsme oprávněni rešerši vypracovat, resp. potřebujeme potvrzení od zadavatele školní práce, tedy jejího vedoucího, že po zpracovateli práce samostatné zpracování rešerše nepožaduje.
Několik tipů pro vás: zajímavá a výchozí ve vaší případné rešerši by mohla být publikace
Poch, Josef, 1899-1964
K vývoji knihovnického školství u nás / Josef Poch. -- Praha : Státní nakladatelství, 1948 (E. Beaufort, n.s.). -- 34, [1] s. ; 8° Zvl. ot. z čís. 8. a 9.-10. Roč. XLI. České osvěty
Vyhledávat v dokumentografické bázi knihovny knihovnické literatury při NK ČR můžete na url
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=kkl
Vyhledávat ve svazkové bibliografii předválečné knihovnické literatury můžete v knihovně knihovnické literatury při NK ČR v Praze
http://knihovnam.nkp.cz/sekce.php3?page=04_knihovna_knihovnicke_literatury.htm,
kde také naleznete vázané ročníky předválečných knihovnických časopisů či předválečné publikace zabývající se knihovnictvím.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.02.2008 17:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu