historie gymnastického nářadí přeskoku a bradel
Text dotazu
Dobrý den, píši diplomovou práci na téma historie gymnastického nářadí. Mám spoustu materiálů, ale bohužel mi chybí obrázky, nebo fotografie tohoto
nářadí. Chtěla bych Vás poprosit o radu, v jakých knihách, nebo jiných publikacích bych mohla tyto obrázky najít. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
bohužel v Referenčním centru NK nemáme k dispozici žádný přehled ilustrací a obrázků, které jsou v knihách obsaženy.
Jednotlivá náčiní jsou vyobrazena například v knize : Gymnastická náčiní a nářadí a jejich údržba.
Dobrým zdrojem obrázků je internet : např. www.google.com - obrázky či www.altavista.com - images.
(např. bradla (parallel bars)jsou zde vyobrazena hned několikrát).
Můžete zkusit nahlednout také do dalších knih o gymnastice:
Jakubenok, D. S. Gymnastické skoky. 1. vyd. Praha : STN, 1955
Svatoň, Vratislav. Gymnastika : akrobacie a cvičení na nářadí. Vyd. 1. Praha : NS Svoboda, 1997.ISBN 80-205-0542-3
Žáček, Rudolf. Tělocvičné náčiní a nářadí : kapitoly z gymnastiky. 1. vyd. raha : SPN, 1954 ( I. a II.díl )
Zdroj: katalog Národní knihovny NKC:
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=nkc
Žáček, Rudolf. Gymnastické náčiní a nářadí a jejich údržba. 1. vyd. Praha : SPN, 1961
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.12.2007 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu