Historický vývoj české měny
Text dotazu
Dobrý den,
sháním literaturu k seminární práci na téme Historický vývoj české měny. Již jsem si ve Vaší knihovně objednala knihu "Česká měna: od dávné historie k dnešku", ale bohužel jsem žádnou jinou vhodnou neobjevila a určitě bych potřebovala větší množství zdrojů a pramenů. Mohli byste mi, prosím, poradit, v jaké další literatuře bych mohla najít potřebné informace?
Předem moc děkuji,
Odpověď
Dobrý den,
k Vašemu tématu zasíláme několik příkladů záznamů o knihách z báze NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze.
Další záznamy pak můžete vyhledat obdobným způsobem - zadáním klíčových slov (Česko, mince, aj.) a také využít předmětová hesla, která jsou uvedena u každého standartního záznamu.
České, moravské a slezské mince 10.-20. století : Národní muzeum - Chaurova sbírka. Sv. IV/1, Tolary, pražské groše, drobné mince Ferdinanda I. : (1526-1564) / [sestavil] Eduard Šimek. -- Vyd. 1.. -- Praha : Národní muzeum, 2009. -- 168 s. : il. ; 30 cm
O českých penězích do roku 1526 / napsal Kliment Čermák. -- V Čáslavi : K. Čermák, 1888. -- 26 s., [1] l. obr. příl. : il. ; 24 cm
Od pražského groše ke koruně české : průvodce dějinami peněz v českých zemích / Petr Vorel. -- 2., rozš. vyd.. -- Praha : Havran, 2004. -- 577 s., xxxi s. barev. obr. příl. : il. (některé barev.), mapy, geneal. tabulky ; 24 cm
Bankovnictví / Bohuslava Šenkýřová a kolektiv. -- 1. vyd.. -- Praha : Vysoká škola finanční a správní, 2010. -- 253 s. : il., portréty ; 26 cm
Císař římský, král český Karel IV., 1316-1378, na medailích, pečetích a pamětních mincích = Carolus IV. on medals, seals and commemorative coins = Carolus IV. auf Medaillen, Siegeln und Gedenkmünzen = Carolus IV. sur médailles, sceaux et pièces de monnaie commémoratives = Carolus IV. su alcune medaglie, sigilli e monete commemorative = Carolus IV. sobre medallas, sellos y monedas conmemorativas = Karel IV. na medaljach, pěčatjach i pamjatnych monetach. [I. díl, 650 let Univerzity Karlovy l.p. 1998] / Milan Baše. -- [2., aktualiz. vyd.]. -- Praha : M. Baše, c2005. -- 91 s. : il. ; 24 cm
Česká mince v době románské : příspěvek k ikonografii českých denárů 10.-12. století / Jarmila Hásková. -- Cheb : Chebské muzeum, 1975. -- 94 s. : il. ; 20 cm
České bankovky a mince 1993-2012 / Leopold Surga. -- Vyd. 1.. -- [Praha] : Jerome, 2012. -- 245 s. : barev. il. ; 31 cm
Dějiny jáchymovské mincovny a katalog ražeb / Lubomír Nemeškal, Petr Vorel. -- 1. vyd.. -- Pardubice : Univerzita Pardubice ve spolupráci s Východočeským muzeem v Pardubicích a Národním muzeem v Praze, 2010-. -- sv. : il. ; 26 cm
Mince a mincovnictví markrabství moravského. -- V Brně : I.L. Červinka, 1897. -- 107 s., iii l. obr. příl. ; il. ; 24 cm
Mince Československa 1918-1992, České republiky a Slovenské republiky 1993-... / Vlastislav Novotný. -- Hodonín : Vlastislav Novotný, [199-]-. -- sv. ; 17 cm
Mince zemí Koruny české 1526-1856 / [Ivo Halačka]. -- Vyd. 1.. -- Kroměříž : Česká numismatická společnost, pobočka Kroměříž ; Praha : Česká numismatická společnost, pobočka Praha, 1987-. -- sv. : il., faksim. ; 25 cm.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.05.2014 13:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu