Historické kroniky - nakladatelství Svoboda
Text dotazu
Dobrý den,
sháním knihy z edice Členská knižnice nakladatelství Svoboda.
Jedná se mi o historiceké knihy - staré české kroniky.
Mám Zbraslavskou kroniku, Dalimilovu kroniku. Můžete mi poradit, kde bych
našel seznam knih vydných v této knižnici (vím, že vyšla i Husitská kronika,
Od defenestrace po Bílou horu, kniha o období Karla IV apod.).
Děkuji za radu a zdravím.
Odpověď
Dobrý den,
omlouváme se za opožděnou odpověď. Nakladatelství Svoboda ve své "Knižnici moderních dějin" popularizovala významné nebo jinak zajímavé události z nejnovějšího období dějin.
Součástí této knižnice byla řada "Kroniky a staré dokumenty",  kde  vyšly mj. Kosmova kronika česká   v roce 1972, Zbraslavská kronika v roce 1975, kronika tak řečeného Dalimila v roce 1977. Všechny tituly této knižnice je možné dohledat v soupisech vydaných knih nakladatelství Svoboda.
* http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000157371&local_base=NKC
* http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000460034&local_base=NKC
* http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000400198&local_base=NKC
* http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000016761&local_base=NKC
Tyto soupisy  jsou umístěny v příruční knihovně Referenčního centra (zde je možný vstup s platnou vstupenkou nebo platným čtenářským průkazem)  anebo je lze objednat za skladu. Podmínkou objednání knihy ze skladu je platný čtenářský průkaz.
Můžete také zkusit vyhledat tyto kroniky v Elektronickém katalogu NK ČR - bázi NKC (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc), ve vyhledávání vyberte Rozšířené vyhledávání a do formuláře zadejte do jednoho pole kronik?, do druhého pak Svoboda a pomocí rolovacího menu vyberte vyhledávání v poli Nakladatel, výsledkem by mělo být 27 záznamů.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.03.2012 16:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu