heraldika
Text dotazu
Dobrý den, hledám příručky, které uvádějí znaky českých šlechticů.
Odpověď
Dobrý den, znaky českých šlechticů najdete například v těchto publikacích:
Velký erbovník : encyklopedie rodů a erbů v zemích Koruny české / Milan Mysliveček. -- 1. vyd.. -- Plzeň : Fraus, 2005-2006. -- 2 sv. (391, 383 s.) : il. (převážně barev.), erby, portréty, faksim. ; 31 cm
Atlasy erbů a pečetí české a moravské středověké šlechty / August Sedláček ; zpracoval a k vydání připravil Vladimír Růžek. -- Vyd. 1.. -- Praha : Academia, 2001-2003. - 5 sv. : il., faksim., erby (některé barev.) ; 24 cm
Obsahuje: sv. 1. Sedláčkovy atlasy erbů a pečetí : kritický a ediční aparát:
úvodní studie, soupisy pramenů, seznamy a rejstříky. 2001. 638 s. -- sv. 2. Atlas erbů - Čechy. Část 1. 2001. 502 s. -- sv. 3. Atlas erbů - Čechy. Část 2. Edice. 2002. 510 s. -- sv. 4. Atlas erbů - Morava. Edice. 2003. 245 s. -- sv. 5. Atlas pečetí. Soupisy, rejstřík, faksimile. 2003. 382 s.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.03.2008 08:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu