Habsburkové (literatura)
Text dotazu
Chtěla bych se zeptat, jestli někdy vyšla nějaká encyklopedie nebo nějaké větší dílo o rodu Habsburků. Má dcera čte snad vše, co se tohoto rodu týká, ráda bych ji udělala k Vánocům radost nějakým překvapením. Kniha by mohla být i v cizím jazyce. Děkuji
Odpověď
Dobrý den, V roce 2001 nakladatelství Brána podruhé vydalo přibližně 400 stránkovou
knihu:
HAMANN, Brigitte. Habsburkové: životopisná encyklopedie. 2.vyd. Praha : Brána, 2001. ISBN 80-7243-109-9 (váz.)
Dále:
BOGDAN, Henry, Historie Habsburků : sedm století rodu. 1.vyd. Praha : Brána, 2003. ISBN 80-7243-188-9 (váz.)
Ještě před výše uvedenými publikacemi, v roce 1996, vyšla jiná rozsáhlá kniha o rodu Habsburků:
POHL, Walter. Habsburkové : historie jednoho evropského rodu. Praha : Grafoprint-Neubert, 1996. ISBN 80-85785-44-7 (váz.)
Bohužel nám ovšem není známo, zda jsou uvedené tituly ještě stále k dostání na pultech českých knihkupectví.
Přehled všeho, co v České republice vyšlo na dané téma, můžete získat z katalogu České národní bibliografie (ČNB): http://sigma.nkp.cz/cze/cnb (např. po zadání údaje: habsbur? (aj.))( Ovšem úplně nejnovější tituly se do České národní bibliografie zařazují postupně).
Co nabízí současný knižní trh přibližují například internetové stránky:
http://www.knihovnice.cz/knizni-novinky/
http://www.neoluxor.cz/
http://www2.vltava.cz/Default.asp
(aj.)
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.12.2007 14:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu