Grónsko
Text dotazu
Jak je velké Gronsko?
Odpověď
Dobry den, v nam dostupnych zdrojich se temer stejnou merou objevuji dva udaje o rozloze Gronska. Prvnim z nich je rozloha 2 175 600 km2. Tuto informaci jsme nalezli v nasledujicich zdrojich:
1) Atlas světa na WWW : http://atlas.netway.cz/sevamer/gronsko.htm
2) Lexikon zemí 2003. Praha: Fortuna Print, 2002. s. 487. ISBN 80-7321-038-X.
3) LIŠČÁK, Vladimír; FOJTÍK, Pavel. Státy a území světa. Praha: Libri, 1998. s. 291. ISBN 80-85983-53-2.
Druhym uvadenym udajem je rozloha 2 166 086 km2, ktera se objevuje napriklad v nasledujicich zdrojich:
1) Severské listy: http://www.severskelisty.cz/cesty/cest0051.htm
2) CIA World Factbook (aktualni udaje z roku 2005): http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/gl.html
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.02.2008 15:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu