Geraldin Major
Text dotazu
Dobrý den, můj předek se v roce 1910
10.července oženil v obci Zohor. Na svatební listině je
uvedeno bydliště Geraldin Major. Nikde nemohu najít obec tohoto jména ani
žádnou zmínku o tomto názvu. Děkuji za pomoc
Odpověď
Dobrý den,
ani nám se bohužel nepodařilo obec podobného názvu nalézt. Prošli jsme dostupné slovníky, soupisy obcí a pomocí fulltextového vyhledávání prohledali dobová periodika v systému Kramerius (http://kramerius.nkp.cz/ ).
Pokud se již vyskytovalo toto spojení v některém z našich zdrojů, bylo spojeno s osobním jménem. Spojitost s místním názvem se nám bohužel nepodařilo prokázat.
Nevíme, jak zápis ve svatební listině vypadá, ale je možné, že při zápisu došlo k chybě či byl název zkomolen. Doporučujeme Vám proto informaci ověřit v nějakém jiném zdroji. Před svatbou byly prováděny ohlášky, které se zanášely do farních knih (v současné době většinou uloženy v okresních archivech), dalším možným zdrojem je matriční záznam sňatku (http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/matriky-na-slovensku) apod .
Se svým dotazem se můžete zkusit obrátit také na Slovenskou národní knihovnu v Martině: http://www.snk.sk/?spytajte-sa-kniznice#icq . Naši slovenští kolegové budou mít k dispozicí jistě více materiálů k místním názvům na Slovensku než my
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.07.2011 15:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu