fulltext
Text dotazu
Dobrý den ,
prosím chtěla bych zjistit, jak bych si mohla pořídit tento fulltext:
Shapiro, J. (1983). Family reactions and coping strategies in response to
the physically ill or handicapped-child: A review. Social Science and
Medicine, 17,913-931.
Našla jsem ho v databázi googlesholar a dále ScienceDirect. Bohužel až tak nerozumím tomu zda se tento článek musí zakoupit či jak jej
získat.
Prosím o radu zda by nešlo tento fulltext získat přes služby knihovny.
Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
databáze ScienceDirect nabízí část informací volně (citace a abstrakty článků), ale plné texty jsou zpoplatněny. Plný text si samozřejmě můžete zakoupit individuálně, ovšem mnohem výhodnější je využít služeb knihovny, která si databázi předplácí a má požadovaný ročník časopisu k dispozici.
Národní knihovna ČR si tuto databázi sice předplácí, avšak časopis Social Science & Medicine máme v plných textech dostupný až od roku 1995.
Prostřednictvím Elektronické knihovny časopisů (EZB, http://ezb.nkp.cz ) lze získat informace o dalších knihovnách, které mají v rámci ScienceDirect časopis k dispozici, bohužel EZB neuvádí, o které roky se konkrétně jedná, knihovny mohou mít předplacenou stejnou část jako NK ČR.
Jedná se například o následující knihovny:
Vědecká lékařská knihovna IKEM (http://www.ikem.cz/wwwdocid=1002752&hash=#),Ústav vědeckých informací 1. lékařské fakulty UK v Praze (http://uvi.lf1.cuni.cz/ ), Ústav vědeckých informací 2. lékařské fakulty UK (http://knihovna.lf2.cuni.cz/ ), Středisko vědeckých informací 3. lékařské fakulty UK (http://www.lf3.cuni.cz/cs/pracoviste/svi/index.html ), Knihovna Evangelické teologické fakulty UK (http://web.etf.cuni.cz/ETFLIB-1.html ), Zemědělská a potravinářská knihovna (http://www.nzpk.cz/ ), Knihovna Akademie věd ČR (http://www.lib.cas.cz/cs ), Národní technická knihovna (http://www.techlib.cz ), Mendelova univerzita v Brně (http://www.mendelu.cz/cz ) a Akademická knihovna Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích (http://www.lib.jcu.cz/cs/home ) .
Podle Souborného katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc ) by tištěnou podobu časopisu z roku 1983 měla mít ve fondu Národní lékařská knihovna(http://www.nlk.cz ) pod signaturou A 3820.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.04.2011 14:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu