-
To se mi líbí
-
Doporučit
Kde, či jak získám digitalizovanou kopii (v dostatečném rozlišení)latinsky psaného originálu stránky z tzv. Fredegarovy kroniky? Jedná se konkrétně o tu stránku, kde je latinsky zapsaný název Vogastisburg! Jeden opis kroniky je ve Vídni a jeden snad v Paříži. Chtěl byl digikopii z obou opisů z důvodů porovnání obou zápisů názvu hradu!
Dobrý den,
v Souborném katalogu ČR , http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze, jsme nalezli následující záznamy pražských knihoven, které mají ve svém fondu Fredegardovu kroniku v latině, možná by pro Vás mohly být zajímavé.
Fredegarii et aliorvm chronica ; Vitae sanctorvm / edidit Brvno Krvsch. -- Hannoverae : impensis bibliopolii Hahniani, 1888. -- viii, 579 s., [1] l. obr. příl. : faksim. ; 29 cm Knihovna Národní muzeum , http://www.nm.cz
Fredegarii et aliorum Chronica : vitae sanctorum / edidit Societas Aperiendis Fontibus Rerum Germanicarum Medii Aeui ; edidit Bruno Krusch. -- unveränderter Nachdruck [d. Ausg.] 1888. -- Hannoverae : Impensis bibliopolii Hahniani, 1984. -- X, 579 s.sign. 08.2/DE/Fred, AII4955 [Právnická fakulta UK Praha] , http://knihovna.prf.cuni.cz/
Scriptores rerum Merovingicarum. T. 2, Fredegarii et aliorum Chronica. Vitae sanctorum / edidit Societas Aperiendis Fontibus Rerum Germanicarum Medii Aevi ; [edidit Bruno Krusch]. -- Hannoverae : Impensis bibliopolii Hahniani, 1888. -- viii, 579 s.
Knihovna Akademie věd, http://www.lib.cas.cz/
Pokud máte zjištěno, že opisy kroniky se nalézají ve Vídni a možná v Paříži, máte dvě možnosti : obrátit se na tyto knihovny jako soukromá osoba mailem anebo se můžete obrátit na knihovnu v místě Vašeho bydliště, která Vám za poplatek tuto službu zprostředkuje. Pokud byste chtěl využit služeb Národní knihovny = Mezinárodní meziknihovní služby, podmínkou je Vaše registrace, tj. čtenářský průkaz,
http://www.nkp.cz/sluzby/chci-sluzbu/stat-se-ctenarem.
Internatové odkazy na zahraniční knihovny :
Bibliotheque National Francaisehttp://www.bnf.fr Ősterreichische Nationalbibliothek, http://www.onb.ac.at/index.php
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
--
Národní knihovna ČR
09.12.2014 09:41