FRANTIŠEK ROZNĚTÍNSKÝ,Autor knih Promítací stroj1945 a
Text dotazu
Neměli byste nějaké osobní informace Františku Roznětínském??
Jakákoli i malá informace je výtána!!!
jde mi ovšem o dataily třeba bydliště, děti,manželka, sourozenci.?????
Nebo jestli byste mě mohli odkázat na nějak subjekt, kde bych se mohl
informovat?
(ještě info): působil jako poradní orgán u Filmového technického sboru,
Československého státního filmu v těsně poválečném období (přibližně do
začátku 60. let).
Roznětínský tu působil jako poradce v záležitostech týkajících se
kinematografické promítací techniky.
Odpověď
Dobrý den,
obě publikace, které Váš jmenovec Ing. František Roznětínský napsal nebo byl spoluautorem, ve fondu Národní knihovny ČR jsou. Bohužel ale žádné biografické informace, které Vás zajímají, knihy neobsahují (předmluva, doslov, poznámky, obálka s biografickými údaji) a nemáme ani žádné zdroje, kde bychom informace nalezli. Báze AUT (databáze národních autorit), kterou buduje NK ČR, obsahuje pouze stručné heslo: František Roznětínský, 1908 - 1979 (zemřel v Praze), ing. filmový pracovník, spis z oboru.
Víme o něm též, že to byl předseda Komise pro promítání.
Čerpáno z: Technické zprávy, 28.6.1947, titl.str.47,čís.výtisku 16 (digitální podoba v systému Kramerius).
Jméno Roznětínský není zcela běžné jméno; podle statistiky na stránkách ministerstva vnitra je toto příjmení na 41743.pořadí, četnost 11. Proto se domníváme, že určité příbuzenské vztahy nebo spojitosti mohou být i s nositeli tohoto příjmení, které získáte pomocí vyhledávače Google.
Doporučujeme obrátit se např. na Knihovnu Národního technického muzea https://www.ntm.cz/archiv-knihovna/knihovna-ntm, Národní filmový archiv http://www.nfa.cz/,  Knihovnu FAMU https://www.famu.cz/cs/fakulta/knihovna/.
Je možné, že tam nějaké pro Vás zajímavé informace najdete. Váš zájem je ale z oblasti příliš soukromé a takové "podrobné, detailní" informace se většinou nikde neuvádějí, pouze v matrikách a rodinných archivech.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.02.2012 10:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu