František Boleslav Květ
Text dotazu
Dobrý den, sháním sbírky básní od Františka Boleslava Květa: Slze a Žití básnické + něco o životě tohoto básníka. Velmi to spěchá, potřebuji to nejdéle do 9. 1. 2008. Je možnost sehnat někde uvedené publikace?
Odpověď
Dobrý den, nejobsáhleji o díle a životě Františka Boleslava Květa (též Kwěta) informuje Lexikon české literatury 2/II H-L: Lexikon české literatury : osobnosti, díla, instituce. díl 2, sv. 2. K-L. 1. vyd. Praha : Academia, 1993. Kromě životopisu a popisu děl zde najdete i seznam příspěvků Františka Boleslava Květa do různých časopisů a novin, přehled literatury, recenzí apod.
Heslo "Květ, František Boleslav" obsahují i další publikace:
* JUNGMANN, Josef. Historie literatury české : aneb saustawný přehled spisů českých, s krátkau historij národu, oswiceni a gazyka. 2.vyd. W Praze 1849.
* RIEGER, František Ladislav. Slovník naučný. Díl IV. V Praze : I.L. Kober 1864. + RIEGER, František Ladislav. Slovník naučný. Díl X. (Doplňky) V Praze : I.L. Kober 1872
* WURZBACH, Constantin von. Biographisches Lexikon des kaiserthums Oesterreich : enthaltend die Lebensskizzen der denkwürdigen Personen, welche 1750 bis 1850 im Kaiserstaate und in seinen Kronländern gelebt haben. Theil 13. Wien : Verlag der Universitäts=Buchdruckerei von L.C.Zamarski, 1865.
* Ottův slovník naučný : illustrovaná encyklopaedie obecných vědomostí.Krajčij-Ligustrum. V Praze : J. Otto, 1900.
* Masarykův slovník naučný : lidová encyklopedie všeobecných vědomostí 4.díl. Praha : Československý kompas, 1924.
* NAVRÁTIL, Michal. Almanach československých právníků : životopisný slovník čs. právníků, kteří působili v umění, vědě, krásném písemnictví a politice od Karla IV. počínaje až na naše doby : K 3. sjezdu čs. právníků v Bratislavě .... Praha : [nákladem spisovatelovým], 1930.
* VAVROUŠEK, Bohumil. Literární atlas československý : Obrazová historie naší literatury. [Díl] 1.  V Praze ; v Bratislavě : J. Otto, 1932.
* PECH, Oldřich. Příruční slovník pedagogický : (pro školskou a učitelskou praxi). V Praze : Česko-slovenská grafická Unie, [1939].
*  Österreichisches biographisches Lexikon 1815-1950. Bd. 4., (Knolz-Lan). [S.l. : s.n.], 1969.
Sbírku Slze vydanou v Praze Jaroslavem Pospíšilem v roce 1850 by měly, dle Souborného katalogu ČR: http://sigma.nkp.cz/cze/skc a Jednotné informační brány: http://www.jib.cz/ , vlastnit následující knihovny:
* Národní knihovna ČR - sign. 54 K 1342 - digitalizuje se. Je možné, že sbírka je již vystavena v plném textu v systému Kramerius:
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/Welcome.do?lang=cs . V současné době je systém Kramerius, bohužel, mimo provoz.
* Moravská zemská knihovna v Brně (sign. 1-0032.859)
* Národní muzeum - Knihovna Praha
* Památník národního písemnictví Praha ( sign. L XVI b 187)
Sbírku Žití básnické (KVĚT, František Boleslav. Žití básnické : báseň. V Praze : Antonín Renn, 1859) nabízejí:
* Národní knihovna ČR - archivní exemplář - Fond 19. století - k objednání u služby.
* Moravská zemská knihovna v Brně (sign. 1-0032.824)
* Národní muzeum - Knihovna Praha
* Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.01.2009 11:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu