Filosofický časopis
Text dotazu
Dobrý den. Máte v některé knihovně (nejlépe v Plzni) stará vydání filosofického časopisu? Je možné si u Vás vypůjčit, okopírovat nebo oskenovat? Jedná se mi konkrétně o ročník 1994.
Odpověď
Dobrý den,
informace o dostupnosti  periodik v českých knihovnách naleznete v Souborném katalogu ČR - Seriály (báze SKCP, dostupná na adrese http://aleph.nkp.cz/F). Zde si můžete vyhledat požadovaný filozofický časopis, pokud víte jeho přesný název (jedná se o "Filozofický časopis"?) nebo pokud máte zájem pouze o filozofické zaměření časopisu. V tom případě můžete pro vyhledávání využít především klíčová slova či slova z názvu, např. při zadání slova z názvu "filozofie" pro dokumenty v češtině získáte celkem 10 záznamů,  při dotazu pro klíčové slovo je vyhledáno 73 českých periodik. Pro širší záběr můžete využít zástupný znak *, při zadání filozofi* bude vyhledáno filozofický, filozofie, filozofickému, apod. , můžete také položit dotaz bez omezení jazyka, které opět přinese více výsledků. U každého záznamů uvidíte, v jakých letech periodikum vycházelo, a která knihovna jej vlastní.
Pokud máte zájem o dokumenty, které jsou ve fondu plzeňských knihoven, doporučujeme Vám nahlédnout přímo do katalogu vybrané knihovny, příp. směřovat Váš dotaz do některé z těchto knihoven. Do služby Ptejte se knihovny jsou zapojeny knihovny Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni (http://www.ptejteseknihovny.cz/knihovny/studijni-a-vedecka-knihovna-plzenskeho-kraje-v-plzni/) a Knihovna města Plzně (http://www.ptejteseknihovny.cz/knihovny/knihovna-mesta-plzne/ ), můžete se tedy v rámci této služby obrátit přímo na ně.
Konkrétní knihovna by Vám měla poskytnout informace o možnostech kopírování dokumentů z jejich fondu; informace o výpůjčkách by měly být také uvedeny přímo v katalogu knihovny. Obecné informace o těchto službách  jistě naleznete také na webových stránkách knihovny.
Příkladem Vám uvádíme:
* Filosofický časopis. Filozofický ústav. Praha: Československá akademie věd, 1953- . ISSN 0015-1831.
Dle Souborného katalogu SKCP dostupný mmj. v Studijní a vědecké knihovně Plzně,  sign. 35A488, 5315, roky 1953 - akt. 2012
* Rozpravy Ústavu filozofie Západočeské univerzity. Plzeň: Ediční středisko ZČU, 1994.
Dle Souborného katalogu SKCP dostupný mmj. v Studijní a vědecké knihovně Plzně, sign. 35A1072
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.12.2012 14:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu