-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, potřebovala bych zjistit, jestli byl již někde publikován český překlad básně Roberta Williama Service "Cremation od Sam McGee". Do knižní databáze NKP jsem se již dívala, tam jsou pouze dvě knihy v angličtině, ale jde o poměrně známou báseň, mohla by být přeložena v nějaké antologii, učebnici literatury či v časopise, jen nevím, jak se toho dopátrat.
Předem děkuji za pomoc
Dobrý den,
báseň jsme našli v překladu Jiřího Traxlera v knize Já nic, já muzikant - na penzi. Kniha je v Národní digitální knihovně, systém Kramerius (K4), www.nkp.cz.
Hlavní název: Já nic, já muzikant --na penzi
Podnázev: literární etudy jazzového mohykána
Vydání: 1. vyd.
Místo vydání: Praha]
Nakladatel/Vydavatel: IFP Publishing & Engineering Vydáno : 2008 S. 96 - 100
Název básně: Kremace Sama McGee
Z anglického originálu R. W. Service The Cremation of Sam McGee volně přeložil Jiří Traxler, Montreal 1952
http://kramerius4.nkp.cz/search/handle/uuid:df8ccfe0-fbc6-11e2-9439-005056825209
Kniha je v tištěné podobě ve fondu Národní knihovny ČR na signatuře 54 K 092639.
...A další překlad, ale jen krátký úryvek, který je použit v knize:
Hlavní název: Chléb a oprátka
Vydání: 1. vyd.
Autor: Bessie, Alvah Cecil, 1904-1985
Překladatel: Dlouhá, Pavla, 1918-
Místo vydání: Praha
Nakladatel/Vydavatel: Nakladatelství politické literatury Vydáno : 1964 S. 65
http://kramerius4.nkp.cz/search/handle/uuid:a4c7c600-371a-11e3-bd38-5ef3fc9ae867
Informace o vydaných dokumentech
--
Národní knihovna ČR
21.01.2016 11:44