Etymologie vulgarismů
Text dotazu
Dobrý den, existuje nějaká publikace zabývající se etymologií vulgarismů ?
Odpověď
Dobrý den, existuje poměrně rozsáhlý Obrátilův slovník - součást větší práce o tématu, novodobě vydaný dvakrát. Slovník uvádí zčásti i etymologii, více k věci byste našel také ve dvou zbylých svazcích. Jinak je třeba užít obecné etymologické slovníky, např. Machkův nebo Rejzkův.
Kryptadia : příspěvky ke studiu pohlavního života našeho lidu / K.J. Obrátil ; s doslovem a životopisem K.J. Obrátila od Franze Schindlera. -- Vyd. 3., Novodobé 2.. -- Praha : Paseka, 2000. -- 3 sv. ; 24 cm Obsahem 3. dílu je slovník české vulgární slovní zásoby
Velký slovník sprostých slov / Karel Jaroslav Obrátil. -- V opr. podobě vyd. 1.. -- Praha : Lege artis, 1999. -- 314 s. ; 24 cm
Etymologický slovník jazyka českého / Václav Machek. -- Fotoreprint 3. vyd. z roku 1971. -- Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 1997. -- 866 s. ; 24 cm
Český etymologický slovník / Jiří Rejzek. -- Vyd. 1.. -- Voznice : Leda, 2001. -- 752 s. ; 22 cm
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.03.2008 18:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu