Etymologie příjmení Kotoun
Text dotazu
Jak vzniklo příjmění Kotoun?
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Kotoun, dle Moldanové, vzniklo z osobního jména (rodné a křestní) Chotěbor = toužící po boji.
Hledali jsme v těchto knihách:
*Mates, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. 2. vyd. Praha: Epocha, 2002. ISBN 80-86328-10-4.
*Mates, Vladimír. Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem.
1. vyd. Praha: Epocha, 2004. ISBN 80-86328-58-9. ISBN 80-86781-03-8.
*Moldanová, Dobrava. Naše příjmení. 2. vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004.
Pokud Vás zajímá více, můžete se zkusit obrátit na Jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český AV ČR (http://www.ujc.cas.cz/oddeleni/index.php?page=poradna).
Pro zajímavost četnost příjmení Kotoun dle statistiky MVČR ke dni  9.5.2007 je 134 (http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/sprava/informat/cetnost/2007/prijmeni/ce
t_prijm_muzi.xls).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.02.2010 10:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu