erb rodu Malabaily
Text dotazu
Prosím o informaci, kde bych našel erb nebo znak hraběte Josefa Emanuela Canala z Malabaily (1745 -1826), zakladatele pražské zahrady známé pod názvem "Kanálka"
Děkuji předem
Odpověď
Dobrý den,
erb hraběcího rodu Canal - Malabaila je barevně vyobrazen v MYSLIVEČEK, Milan. Erbovník 2 aneb kniha o znacích i osudech rodů žijících v Čechách a na Moravě. Praha: Horizont, 1997. na straně 6. Rakouský hraběcí rod pocházející z Benátska. Josef Emanuel "roku 1787 zakoupil rozsáhlé pozemky za bývalou Koňskou bránou na Kr. Vinohradech a přeměnil je v nádhernou zahradu, jež po něm nazvána Kanálkou a již učinil přístupnou všemu obecenstvu pražskému. Vedle toho věnoval část zakoupených pozemků na zřízení botanické zahrady. Roku 1811 zařídil ve dvorci zahrady malý pokusný cukrovar, kde prof. Schmidt vyučoval výrobě cukru z řepy. Za svou lidumilnost byl jmenován čestným měšťanem pražským." Zemřel v Praze roku 1826.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.12.2013 10:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu