Enid Blytonová
Text dotazu
Žije ještě Enid Blytonová. Kdy se narodila? A kolik knih napsala?
Odpověď
Enid Blytonová se narodila 11.8.1897 a zemřela 28.11.1968.
Na adrese: http://www.kirjasto.sci.fi/eblyton.htm
jsou poměrně podrobně zpracována její autobiografická data; počet vydaných titulů jejích knih pro děti a mládež je odhadován na více než 600 prací. Nejslavnější je mj. série příběhů z edice Správná pětka (The Famous Five). V r. 1980 byl počet vydaných výtisků odhadován na 60 milionů a její knihy vyšly přibližně v 17 jazycích.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.03.2008 12:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu