Emil Škoda
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se informovala, zde je osobnost Emila Škody rozebrána z hlediska této osobnosti jako manažera v nějaké ekonomické či jiné knize? Nebo zda vůbec existuje nějaká kniha, kde je o této osobě zmíněno?
Odpověď
Dobrý den,
kromě biografického románového zpracování:  Nohejl, Miloslav. Škodové. 1. vyd. Plzeň: Západočes. nakl., 1968. 271 s. jsme v našich katalozích nenalezli knihu, která by se přímo osobnosti Emila Škody věnovala.
Kapitolu "Škoda" obsahuje např. publikace:
* Brož, Ivan. Dali své jméno značce, aneb, S kůží na trh. Vyd. 1. Brno: MOBA, C2008. 254 s. ISBN 978-80-243-3067-9.
Zajímavé by pro Vás mohly být následující články:
* Šimek, Robert. Emil Škoda tvůrce obří zbrojovky. Profit, 2005, 16(5), s. 54-55. ISSN 1212-3498.
* Brož, Ivan. Emil Škoda. Kapitál, 2003, 4(1), s. 58-60. ISSN 1211-748X.
* Brož, Ivan. Z galerie světově proslulých podnikatelů: Emil Škoda. MM Průmyslové spektrum, 2004, 8(11), s. 86-87. ISSN 1212-2572.
* Hlaváč, Miroslav. Strojírenští baroni. Ekonom, 1996, 40(52), s. 56. ISSN 1210-0714.
Řada encyklopedií nabízí více či méně obsáhlé heslo k zmíněné osobnosti. K nejobsáhlejším patří heslo v
* Ottův slovník naučný : ilustrovaná encyklopedie obecných vědomostí. díl 24. Staroženské-Šyl. V Praze : J. Otto, 1906.
Další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím  Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc, Jednotné informační brány: http://www.jib.cz, články prostřednictvím databáze ANL : http://aleph.nkp.cz/cze/nkc  (a ANL+ : http://www.jib.cz ).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.12.2012 11:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu