Elektrický netočivý stroj
Text dotazu
Dobrý den. Mám takovou otázečku:Elektrický netočivý
stroj umožňující přenášení elektrické energie pomocí principu
elektromagnetické indukce se nazývá tranzistor, rezistor, regulátor nebo
transformátor????
Odpověď
Dobrý den,
bohužel Vás musíme zklamat. Předpokládáme, že Váš dotaz souvisí s nějakým testem či soutěží, např.
http://www.i-space.cz/spacecup/soutez/soutezni-otazky/. Služba Ptejte se knihovny nezodpovídá otázky tohoto charakteru, přesná pravidla naleznete na http://www.ptejteseknihovny.cz/zadani-dotazu pod formulářem pro dotaz.
Odpověď na tuto otázku naleznete v běžných učebnicích fyziky pro 2. stupeň základních škol, případně víceletá gymnázia. Můžete využít např. tyto učebnice nebo populárně naučné knihy:
* MACHÁČEK, Martin. Fyzika 9 : pro základní školy a víceletá gymnázia. Praha
: Prometheus, 2000.  160 s. ISBN 80-7196-191-4.
* RAUNER, Karel ; HAVEL, Václav ; RANDA, Miroslav. Fyzika 9 : učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia. Plzeň : Nakladatelství Fraus, 2007. 136 s. ISBN 978-80-7238-617-8.
* Fyzika 8 : učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia. Plzeň :
Nakladatelství Fraus, 2006. 128 s. ISBN 80-7238-525-9.
* JÁCHIM, František ; TESAŘ, Jiří. Fyzika : pro 8. ročník základní školy.
Praha : SPN - Pedagogické nakladatelství, 2000. 152 s. ISBN 80-7235-125-7.
* OPAVA, Zdeněk. Elektřina kolem nás. Praha : Albatros, 1983. 334 s.
Odpověď je také obsažena v české Wikipedii (http://www.wikipedie.cz), Encyklopedii COTO.JE (http://www.cotoje.cz), Encyklopedii COJECO
(http://www.cojeco.cz) nebo na http://fyzika.jreichl.com/index.php.
Obor
Fyzika a příbuzné vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.12.2008 15:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu