e-mail
Text dotazu
Co je to e-mail ?
Odpověď
Dobrý den, e-mail, též elektonická pošta, slouží k elektronické komunikaci mezi uživateli počítačů připojených do počítačové sítě. Základní funkcí e-mailů je posílání libovolných souborů jednomu či více uživatelům, kteří mají založenou elektronickou poštu (tzn. mají svojí e-mailovou adresu). K ukládání došlé pošty slouží emailová schránka, ve které jsou zprávy ukládány, řazeny a můžete je následně dále upravovat-např. přeposílat dále.
Vedle běžných textů je v dnešní době možné posílat také soubory se zvukovými či obrazovými informacemi.
Více se o fungování elektronické pošty dozvíte na následujících adresách:
http://www.pripojtese.cz/art_doc-AB334FFA79C28998C12571DA002DBEE5.html
http://www.lupa.cz/vyhledavani/?qs=e-mail&kde%5Bvsude%5D=1
http://cs.wikipedia.org/wiki/E-mail
Informace mohou být také obsaženy např. v následujících publikacích (záznamy naleznete v elektronickém katalogu NK ČR-NKC (http://sigma.nkp.cz/F/ ):
ČERMÁK, Miloš. 100 fíglů a tipů pro Internet. Vyd. 1.. Praha : Academia, 2000. 97 s. ISBN 80-200-0845-4
KRAS, Pavel. Internet v kostce. 2. vyd.. Havlíčkův Brod : Fragment, 2002. 144 s. ISBN 80-7200-631-2
RYBKA, Michal; MALÝ, Ondřej. Jak komunikovat elektronicky. 1. vyd.. Praha : Grada, 2002. 92 s. ISBN 80-247-0208-8
JONES, Dennis. Jak využívat Internet.  [překlad Martin Bartel]. Praha : SoftPress, c2001. 398 s. ISBN 80-86497-12-7
BURIANOVÁ, Eva; TELNAROVÁ, Zdeňka. Úvod do informačních a komunikačních technologií. Vyd. 1.. Ostrava : Ostravská univerzita, 2001. 75 s. ISBN 80-7042-818-X
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.01.2008 10:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu