DRUPOL
Text dotazu
Z čeho vznikl název družstva DRUPOL (zal. 1935)?
Odpověď
Dobrý den,
pojmenování DRUPOL je zkratkou z původního názvu Družstvo polního nářadí.
Družstvo po svém vzniku sdružovalo drobné řemeslníky a ze začátku se zabývalo jen prodejem a nákupem. Jeho první výrobní činnost byla zahájena až po roce 1945 a v souladu s názvem družstva byla zaměřena na zemědělskou oblast. Přibližně 30% výroby se v tomto období vyváželo. Později se DRUPOL věnoval sériové výrobě a autoopravárenské činnost.
Více informací by Vám snad mohli poskytnout pracovníci Drupolu (http://www.drupol.cz/documents/66.html). V Archivu hlavního města Prahy
(http://www.ahmp.cz) se také nacházejí materiály výrobního družstva Drupol z let 1953-1991, bohužel tyto dokumenty jsou dosud nepřístupné.
použitá literatura:
* Od historii k současnosti. Rudé právo. 1972, roč. 52-53, č. 61 (13.3.1972), s. 6.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.10.2010 11:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu