dovolená před r. 1989
Text dotazu
Dobrý den zajímalo by jak to bylo s dovolenými od doby nástupu Komunistů v ČR (konrétně za účasti odboru ROH), kolikrát za rok měl člověk možnost využít onu dovolenou, kde byla hlavní střediska a jak asi vypadal denní program. Za odpověď děkuji předem.
Odpověď
Dobrý den, odpověď na Váš dotaz by byla poměrně rozsáhlá, proto uvádíme přehled publikací, ve kterých potřebné informace naleznete:
1) 30 let rekreační péče ROH. Praha : Ústř. správa rekreační péče ROH, 1975. 51 s.
* rekreace ROH - dějiny - rok 1945-1975
2) VEVERKOVÁ, Hana [zprac.]. Závodní rekreace ROH. Praha: Práce, 1964. 194, [2] s. ; 8°.
Resumé: Příručka se soustřeďuje na podrobné osvětlení ekonomické a organizační stránky závodní rekreace. Menší pozornost věnuje kulturnímu a společenskému životu. Jedna z kapitol se zabývá hygienou, bezpečností a ochranou zdraví při práci v závodní zotavovně.
3) SEKEROVÁ, Drahomíra [zprac.]. Popisník zotavoven výběrové rekreace ROH. Praha : Práce, 1986. 240 s. : il. ; 20 cm + [mapa zotavoven ROH ; 54 x 34 cm].
4) NEUWIRTH, Michael. Poznávací a vzdělávací programy : met. pomůcka pro práci programových referentů zotavoven ROH. Praha : Sportpropag, 1987. 121 s. : obr. ; 20 cm.
5) Výběrová rekreace : Fakta a čísla. Praha : Ústř. správa rekreační péče ROH, 1977. 55, [1] s. ; 8°.
6) SEMÍNOVÁ, Hana. Odborová rekreace v Československu = Čechoslovakija - otdych po profsojuznoj putevke = Gewerkschaftserholung in der Tschechoslowakei = Trade Union Holiday in Czechoslovakia = Recreo sindical en ChecoslovaquiaLoisirs syndicaux en Tchécoslovaquie : [fot. publ.]. Praha : Práce, 1987. 205 s. : barev. fot. a obr. ; 30 cm.
Záznamy všech výše uvedených publikací naleznete v elektronickém katalogu NK ČR - báze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc), údaje o možnostech výpůjčky (nutný čtenářský průkaz NK ČR) pod ikonkou Exempláře. U některých dokumentů může být uvedena dostupnost pouze v Národním konzervačním fondu, který se běžně nepůjčuje, exempláře s možností prezenční výpůjčky do studovny je možné dohledat pomocí naskenovaných lístkových katalogů Katif (http://katif.nkp.cz), v Generálním katalogu II (záložka Katalogy) podle autora nebo názvu. V katalozích Katif není možné vyhledávat, pracují pouze v režimu prohlížení.
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.04.2009 14:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu