Dotaz na časopis VTM
Text dotazu
Dobrý den, potřeboval bych se podívat do obsahu časopisů Věda a technika mládeži, ročníky cca 1975 až 1982 a pokud najdu článek co hledám tak do příslušného časopisu nahlédnout, případně získat kopii článku. Poraďte mi, prosím, nejsnazší cestu (ve které knihovně je tento časopis, dá se do obsahů nahlédnout po webu...?). Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
článkové bibliografie jsou pro české časopisy dostupné pouze v omezeném množství. Pro období do roku 1990 je k dispozici tištěná výběrová článková bibliografie (Bibliografický katalog ČSR (ČSSR). Články v českých časopisech. 1953 - 1990), některé samostatné regionální článkové bibliografie a několik bibliografických soupisů vybraných novin a časopisů. Bohužel, z časopisu Věda a technika mládeži nebyly články do Bibliografického katalogu ČSSR excerpovány a samostatná článková bibliografie časopisu nebyla vydána.
V tomto případě je tedy možné pouze procházet přímo tištěný zdroj a hledat článek v periodiku.
Všechny vydané ročníky Vědy a techniky mládeži  (1954 - 1990) jsou v  Národní knihovně ČR dostupné k prezenčnímu studiu. Jednotlivé ročníky si můžete objednat přes Online katalog Národní knihovny ČR:  http://aleph.nkp.cz/cze/nkcp (v případě, že jste již registrovaným čtenářem NK ČR ). Expedice ze skladišť Klementina je cca 2 - 3 hodiny. Objednané svazky pro vás budou ve Všeobecné studovně NK ČR připraveny po dobu 6 následujících provozních dnů. Maximální počet možných vyexpedovaných velkoformátových svazků je šest (po vrácení některých z nich můžete požádat o další svazky).
Kromě Národní knihovny ČR nabízejí časopis i jiné knihovny v ČR -  viz Souborný katalog ČR - seriály: http://aleph.nkp.cz/cze/skcp
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.05.2013 11:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu