dostupnost časopisu Nová Doba
Text dotazu
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou, zda byste mi pomohli najít v některé knihovně časopis Nová Doba? Píši diplomovou práci na téma Krajanské komunity v Argentině v kontextu časopisu Nová Doba a nikde se mi nedaří tento časopis najít?
Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
periodika v českých knihovnách můžete dohledat v Souborném katalogu periodik ČR (báze SKCP na adrese http://aleph.nkp.cz/F/), dále v Jednotné informační bráně www.jib.cz - zde najdete již přednastavenou skupinu "Periodika v ČR" nebo v databázi Moravské zemské knihovny nazvané "Periodika vydávaná v českých zemích", dostupné na adrese http://www.mzk.cz/katalogy-databaze/databaze/volne-dostupne-ceske-online-zdroje.  V těchto zdrojích se dozvíte, která knihovna a jaké ročníky vlastní.
Periodik s názvem Nová doba je více,  ovšem v souvislosti s vaším tématem byste mohla mít zájem o časopis:
* Nová doba = Nueva era: Nezávislý československý časopis v Jižní Americe. Buenos Aires: Tiskový kroužek.
Časopis je dostupný v NK za roky 1931-1935 a 1937. Záznam časopisu spolu  možností jeho objednání pro prezenční studium v NK ČR naleznete v naskenovaném katalogu Katif (dostupný na adrese http://katif.nkp.cz/). Časopis naleznete v Generálním katalogu I/ Červi - Dobs / Dle-Dobs ú lístek č. 341.
Dle Souborného katalogu periodik by měl být také dostupný v Národním muzeu - Náprstkovo muzeum Praha (roky 1931-39,48-49, http://www.nm.cz/Naprstkovo-muzeum/Oddeleni-NpM/Knihovna-Naprstkova-muzea/) a ve Vědecké knihovně v Olomouci (roky 1931-32, www.vkol.cz).
Pokud nejste čtenářkou ani jedné z knihoven, můžete využít pro získání časopisu, příp. také jeho kopie, meziknihovní služby (informace o službě na adrese http://archiv.knihovny.cz/co-knihovna-nabizi/sluzby/175-meziknihovni-sluzby) - více informací Vám podá vaše knihovna. Vždy ovšem záleží na požadované knihovně, zda bud ochotna časopis takto zapůjčit, např. s ohledem k jeho stavu.
Pokud máte zájem o jiné periodikum Nová doba, nahlédněte do Souborného katalogu a zde s největší pravděpodobností naleznete ten váš požadovaný časopis. Pokud by zde nebyl, neváhejte se na nás opět obrátit.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.05.2013 15:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu