den mládeže
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je v nějaké publikaci zpracován Den mládeže roku 1943 při organizaci Kuratoria pro výchovu mládeže. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
před nedávnem jsme zpracovávali dotaz na Kuratorium pro výchovu mládeže, viz odkaz v uložišti (archivu) služby Ptejte se knihovny na www.nkp.cz
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2013/kuratorium.
V elektronickém katalogu Národní knihovny ČR jsou tyto dva bibliografické záznamy knih, viz níže
Den mladeze 1943 = [Tag der Jugend 1943 / usporadano a] vydano Kuratoriem pro vychovu mladeze v Cechach a na Morave. -- I. vydani. -- Praha : Orbis, 1943 (Orbis). -- 15 - [iv] s. : il. ; 27 cm
ISBN (Broz.)
S 43 obrazky
Signatury: 54 D 008869
Cislo zaznamu:         2
[C.zaznamu: 000812839]
Richtlinien fur den Jugenddienst = Smernice pro sluzbu mladeze. -- Prag : Kuratorium fur Jugenderziehung in Bohmen und Mahren, 1943 (Orbis). -- 67, [I] s. ; 8
Cesky text
Signatury: 54 K 15025
Den mládeže 1943 je zdokumentován i v dobovém tisku. Články lze najít v Národní digitální knihovně, systém Kramerius, na www.nkp.cz. Plné texty lze číst v Národní knihovně ČR denně kromě neděle od 9 do 19 hodin.
Na internetu je několik odkazů popisujících nebo aspoň zmiňujících Den mládeže 1943, např.:
http://nassmer.blogspot.cz/2013/08/den-mladeze-1943.html
Lukáš Beer:  Den mládeže 1943
Leoš Nikrmajer: Činnost a úkoly Kuratoria... (2006)
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.03.2014 09:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu