Definice pojmů
Text dotazu
Dobrý den, potřeboval bych od Vás nalézt publikaci(e) (kniha, casopis, ..), ve kterých by byl definován pojem "mobilní", nejlépe ve smyslu "mobilní uživatel internetu", ve smyslu uživatele internetu, který je neustále na cestách. Dále bych prosil, zda byste mi mohli poslat seznam publikací (ceských nebo alespoň anglických), ve kterých bych mohl nalézt nějaké rozsáhlejší a co možná nejpodrobnější vysvětlení technologií jako je GPRS, CDMA, UMTS, HSPA, WiFi, Satelitní připojení k internetu, Mobilní připojení k internetu. Předem mnohokrát děkuji.
Odpověď
Dobrý den, doporučujeme Vám využít pro české dokumenty bázi NKC online katalog naší knihovny http://sigma.nkp.cz/F, kde je také nabízena možnost vyhledávat podle obsahu dokumentu (Table of contents). Zadáním Vámi hledaných výrazů dostanete seznam dokumentů k tématu, ovšem vydaných pouze za poslední cca 2 roky (doba zpracování obsahu do bibliografického záznamu).
např. GPRS
Bezdrátové počítačové sítě / Imrich Rukovanský, Oldřich Kratochvíl. -- Kunovice : Evropský polytechnický institut, 2007. -- 80 s. : il. ISBN 978-80-7314-112-7
nebo WIFI
Počítačové sítě pro začínající správce / Jaroslav Horák, Milan Keršláger. -- 4., aktualiz. a rozš. vyd.. -- Brno : Computer Press, 2008. -- 327 s. :  il. ISBN 978-80-251-2073-6
nebo mobilní uživatel? internetu (? pravostranné rozšíření) Informační gramotnost - základ dalšího rozvoje / Jiří Vaněk, Jan Jarolímek, Pavel Šimek. -- Vyd. 1.. -- Klatovy : Úhlava, 2007. -- 212 s. : il. ISBN 978-80-903851-1-5
Dále Vám doporučujeme i portál GoogleBooks Search - http://books.google.com, k vyhledávní nejen zahraniční literatury. K informaci, jaké zahraniční knihy nebo jaká knihovna vlastní konkrétní dokumnent, využijte souborné katalogy, doporučujeme rozhraní Jednotné informační brány / Knihy v ČR - http://www.jib.cz Pro články doporučujeme bázi ANL http://sigma.nkp.cz/F , volný internet prostřednictvím Google Scholar - http://scholar.google.com  nebo také encyklopedii Wikipedia - http://www.wikipedia.org , kde jsou uvedeny i externí odkazy - např.
WiFi - http://en.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.03.2009 15:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu