definice pojmů
Text dotazu
Potřebovala bych vědět, kde se dozvím přesné charakteristiky pojmu, co je časopis, brožura, sborník atd. Děkuji
Odpověď
Dobry den, charakteristiky pojmu z oblasti knihovedy dle platnych norem najdete v Ceske terminologicke databazi knihovnictvi a informacni vedy (TDKIV) dostupne na adrese http://sigma.nkp.cz/cze/ktd.
Pripadne muzete vyuzit i tistenych slovniku, napr.:
Katuscak, D. - Matthaeidesova, M. - Novakova, M.: Informacna vychova: terminologicky a vykladovy slovnik odbor kniznicna a informacna veda. Bratislava: Slovenske pedagogicke nakladatelstvo, 1998
Ressler, M. (ed.): Informacni veda a knihovnictvi: vykladovy slovnik ceske terminologie z oblasti informacni vedy a knihovnictvi: vyber z hesel v databazi TDKIV. Praha: Vysoka skola chemicko - technologicka : Narodni knihovna Ceske republiky, 2006
Vodickova, H. - Cejpek, J.: Terminologicky slovnik knihovnicky a bibliograficky. Praha: SPN, 1965
Informace o bazi TDKIV najdete na adrese http://www.nkp.cz/o_knihovnach/Slovnik/index.htm.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.02.2008 10:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu