Definice malého a středního města
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych tímto požádat o radu, v jaké
odborné publikaci hledat klasifikaci lidských sídel, konkrétně měst, a ještě
konkrétněji definici malého a středního města v ČR. Mělo by jít o současnou
klasifikaci. Předem děkuji za zodpovězení.
Odpověď
Dobrý den,
informace o lidských sídlech, konkrétně městech, by měly být obsaženy v následující publikacích:
*  VOTRUBEC, Ctibor. Lidská sídla, jejich typy a rozmístění ve světě. 1.vyd.
Praha : Academia, 1980.
*  MLEZIVA, Štěpán. Historický lexikon městysů a měst : vývoj postavení a funkce městských sídel v dějinách územněsprávního členění českých zemí od roku 1850 do současnosti. 1.vyd. Praha : Baset, 2006. ISBN 80-7340-092-8.
*  Města a městyse v ČR. Praha : Český statistický úřad, 2008. ISBN 978-80-250-1647-3.
* Marhold, K.: Sídla - urbanistická typologie, ČVUT, Praha 1996. ISBN 80-01-00549-6.
* DOUTLÍK, Luboš. Zonální struktury : urbanistická typologie : určeno pro stud. fak. architektury. 1. vyd. Praha : ČVUT, 1989. ISBN 80-01-00167-9.
Další literaturu k tématu můžete nalézt v níže uvedených katalozích a
databázích:
* Online katalog Národní knihovny: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc
* Jednotná informační brána: http://www.jib.cz/
* Národní technická knihovna: http://www.techlib.cz/cs/
* Oborová brána Umění a architektura: http://art.jib.cz/
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.04.2010 15:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu