cyklistický závod míru v Trutnově
Text dotazu
Ve kterém roce byl Trutnov etapovým městem cyklistického závodu míru PBW. Kolem roku 1983 -86.
Odpověď
Dobrý den,
prostřednictvím fulltextového vyhledávání systému Kramerius (http://kramerius.nkp.cz ) se nám podařilo dohledat informaci, že cyklisté dorazili do Trutnova dne 16. 5. 1984 v rámci 37. ročníku Závodu míru.
Před samotným Závodem míru se jel Kontrolní závod cyklistů po trase Závodu míru, který zde ukončil svou pouť dne 2. 5. 1984. Čtrnáct dní poté zde skončil samotný Závod míru.
Peloton cyklistů Závod míru dorazil do Trutnova v odpoledních hodinách (dle plánovaného rozpisu mezi 16.18 - 16.51).
Závod ve městě projížděl "podle hotelu Horal na křižovatku OSP, ulicí Čs.
armády, na křižovatku u ZPA, na křižovatku u autobusového nádraží, po Koněvově nábřeží, Polskou třídou k hotelu Horník, 151 km, stadion Osvobození
16.22 - 16.56."
(Pochodeň. 1984, roč. 73, č. 114 (16. 5.), s. 8.)
Na straně 8 stejného deníku ze dne 17. 5. 1984 se píše:
"* Nováček mezi etapovými městy Závodu míru Trutnov včera dekoroval: 1.
Barth (NDR), 2. Štyks (ČSSR), 3. Serediuk (Polsko) (...) * Na stadiónu Osvobození bohatý program *Mezi čestnými hosty člen UV KSČ a vedoucí tajemník KV KSČ František Tesař * Dnes v Trutnově odpočinek."
Celé články je možné si přečíst v rámci systému Kramerius. Protože se ovšem jedná o díla chráněná autorským zákonem, jsou plné texty dokumentů dostupné pouze z počítačů Národní knihovny ČR.
*
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/PShowPageDoc.do?id=10500825&picp=&it=&s=dj
vu
*
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/PShowPageDoc.do?id=10500833&picp=&it=&s=dj
vu
*
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/PShowPageDoc.do?id=10500933&picp=&it=&s=dj
vu
*
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/PShowPageDoc.do?id=10500941&picp=&it=&s=dj
vu
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.06.2012 09:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu